Γιουβέτσι με φτερούγες κοτόπουλου

Αρχική / Γιουβέτσι με φτερούγες κοτόπουλου

από το Chef Βαγγέλη Δρίσκα

Υλικά για 4 μερίδες

  • 1 πακέτο φτερούγες από νωπό βιολογικό κοτόπουλο BIOGRECO
  • 1 πακέτο (500 γρ.) κριθαράκι
  • 1 μικρό ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο
  • 500 γρ. ώριμες ντομάτες τριμμένες
  • 2 κουτ. της σούπας πελτέ ντομάτας
  • ½ φλιτζάνι (125 ml) λευκό κρασί
  • 1 φλιτζάνι τριμμένη κεφαλογραβιέρα
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:

Σε μία κατσαρόλα ρίξτε 5-6 κουταλιές ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τις φτερούγες για λίγα λεπτά σε δυνατή φωτιά. Ρίξτε το κρασί, περιμένετε 2-3 λεπτά και μετά ρίξτε στην κατσαρόλα τις ντομάτες, τον πελτέ και 2 φλιτζάνια νερό. Αλατοπιπερώστε και μαγειρέψτε τις φτερούγες σε χαμηλή φωτιά για 1 ώρα περίπου.

Αδειάστε τις φτερούγες με την σάλτσα τους σε ένα πυρίμαχο σκεύος ή σε βαθύ ταψί, προσθέστε 1 ½ λίτρο βραστό νερό και ρίξτε το κριθαράκι. Ανακατέψτε, και ψήστε το φαγητό σε προθερμασμένο φούρνο στους 200ο Cγια 20 λεπτά. Σερβίρετε με την κεφαλογραβιέρα.