Γιουβέτσι με φτερούγες κοτόπουλου
από το Chef Βαγγέλη Δρίσκα
Υλικά για 4 μερίδες
- 1 πακέτο φτερούγες από νωπό βιολογικό κοτόπουλο BIOGRECO
- 1 πακέτο (500 γρ.) κριθαράκι
- 1 μικρό ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο
- 500 γρ. ώριμες ντομάτες τριμμένες
- 2 κουτ. της σούπας πελτέ ντομάτας
- ½ φλιτζάνι (125 ml) λευκό κρασί
- 1 φλιτζάνι τριμμένη κεφαλογραβιέρα
- ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση:
Σε μία κατσαρόλα ρίξτε 5-6 κουταλιές ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τις φτερούγες για λίγα λεπτά σε δυνατή φωτιά. Ρίξτε το κρασί, περιμένετε 2-3 λεπτά και μετά ρίξτε στην κατσαρόλα τις ντομάτες, τον πελτέ και 2 φλιτζάνια νερό. Αλατοπιπερώστε και μαγειρέψτε τις φτερούγες σε χαμηλή φωτιά για 1 ώρα περίπου.
Αδειάστε τις φτερούγες με την σάλτσα τους σε ένα πυρίμαχο σκεύος ή σε βαθύ ταψί, προσθέστε 1 ½ λίτρο βραστό νερό και ρίξτε το κριθαράκι. Ανακατέψτε, και ψήστε το φαγητό σε προθερμασμένο φούρνο στους 200ο Cγια 20 λεπτά. Σερβίρετε με την κεφαλογραβιέρα.