Ολόκληρο μπούτι κοτόπουλου με κρασί και πιπεριές
από το Chef Βαγγέλη Δρίσκα
Υλικά για 2 μερίδες
- 2 ολόκληρα μπούτια από νωπό βιολογικό κοτόπουλο BIOGRECO
- 3 χρωματιστές πιπεριές (κόκκινη, κίτρινη, πράσινη)
- 1 φλιτζάνι (250 ml) λευκό κρασί
- 1 κουτ. γλυκού πάπρικα
- 1 κουτ. σούπας ρίγανη
- 1 κουτ. σούπας τριμμένο ξερό κόλιαντρο
- ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
- αλουμινόχαρτο
Εκτέλεση:
Ανακατέψτε το κρασί με μισό φλιτζάνι ελαιόλαδο, την πάπρικα, την ρίγανη και τον ξερό κόλιαντρο. Βάλτε τα μπούτια του κοτόπουλου σε ένα πυρίμαχο σκεύος, περιχύστε τα με το μείγμα και σκεπάστε τα με αλουμινόχαρτο. Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο Cγια 1 ώρα.
Καθαρίστε τις πιπεριές από κοτσανάκια και σπόρους και κόψτε τες σε λεπτές λωρίδες. Σοτάρετε τες σε 3-4 κουταλιές ελαιόλαδο για αρκετά λεπτά σε δυνατή φωτιά. Αφού ψηθούν τα μπούτια του κοτόπουλου, ρίξτε την σάλτσα από το ταψί στις σοταρισμένες πιπεριές, αλατοπιπερώστε τες και αφήστε τες να μαγειρευτούν σε χαμηλή φωτιά για 15 λεπτά.
Σερβίρετε τα μπούτια του κοτόπουλου με τις πιπεριές.