Σνίτσελ από φιλέτο κοτόπουλου με ανάμεικτα ψητά λαχανικά

Αρχική / Σνίτσελ από φιλέτο κοτόπουλου με ανάμεικτα ψητά λαχανικά

από το Chef Βαγγέλη Δρίσκα

Υλικά για 4 σνίτσελ

  • 2 φιλέτα από στήθος νωπού βιολογικού κοτόπουλου BIOGRECO
  • 8 φέτες ψωμί για τοστ
  • 2 αυγά
  • λίγο αλεύρι
  • σπορέλαιο για το τηγάνισμα
  • αλάτι & πιπέρι
  • για τα ανάμεικτα ψητά λαχανικά:
  • 2 κολοκυθάκια
  • 1 μελιτζάνα
  • 2 καρότα
  • 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι
  • 250 γρ. ντοματίνια
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι
  • 3-4 κλωναράκια φρέσκο βασιλικό

 

 

Εκτέλεση:

Kόψτε στη μέση οριζόντια τα φιλέτα του κοτόπουλου και αλατοπιπερώστε τα.  Τρίψτε το ψωμί στο πολυμίξερ σε χοντρά ψίχουλα. Χτυπήστε τα αυγά σε ένα μπολ. Περάστε τα φιλέτα του κοτόπουλου από το αλεύρι, στη συνέχεια από τα χτυπημένα αυγά και τέλος από τα ψίχουλα του ψωμιού. Πατήστε ελαφρά με τα χέρια σας για να κολλήσουν τα ψίχουλα στα φιλέτα. Αφήστε τα παναρισμένα φιλέτα για 5 λεπτά σε θερμοκρασία περιβάλλοντος (για να κολλήσει η κρούστα) και μετά τηγανίστε τα σε καυτό σπορέλαιο. Σερβίρετε τα με ανάμεικτα ψητά λαχανικά.

Για τα ανάμεικτα ψητά λαχανικά:

Καθαρίστε και κόψτε τα κολοκυθάκια, την μελιτζάνα, το κρεμμύδι και τα καρότα σε μικρότερα κομμάτια και τα ντοματίνια στη μέση. Αλατοπιπερώστε τα, ραντίστε τα με ελαιόλαδο και ψήστε τα σε προθερμασμένο φούρνο στους 200ο C για 30 λεπτά. Πασπαλίστε τα με ψιλοκομμένο φρέσκο βασιλικό όταν ψηθούν και σερβίρετε.