Σουβλάκι κοτόπουλου σε πικάντικη & αρωματική μαρινάδα
από το Chef Βαγγέλη Δρίσκα
Υλικά για 3 σουβλάκια
- 1 πακέτο σουβλάκι από μπούτι νωπού βιολογικού κοτόπουλου BIOGRECO
- 1 κουτ. της σούπας μέλι
- 1 κουτ. του γλυκού κάρυ
- 1 κουτ. της σούπας πικάντικη μουστάρδα
- 2 κουτ. της σούπας κέτσαπ
- ½ φλιτζάνι (125 ml) ελαιόλαδο
- αλάτι και πιπέρι
- αλουμινόχαρτο
Εκτέλεση:
Ανακατέψτε το ελαιόλαδο, το μέλι, το κάρυ, την μουστάρδα, την κέτσαπ, αλάτι και πιπέρι. Βάλτε σε ένα σκεύος τα σουβλάκια από φιλέτο μπούτι κοτόπουλου και περιχύστε τα με το μείγμα αυτό. Γυρίστε τα σουβλάκια για να καλυφθούν από όλες τις πλευρές από την μαρινάδα, σκεπάστε τα με αλουμινόχαρτο και ψήστε τα σε προθερμασμένο φούρνο στους 200ο Cγια 50 λεπτά. Στη συνέχεια ξεσκεπάστε τα, ανεβάστε την θερμοκράσια στους 220ο Cκαι ψήστε τα για 10 λεπτά ακόμη.