Συκωτάκια κοτόπουλου με Μαυροδάφνη και φρέσκια ρίγανη
από το Chef Βαγγέλη Δρίσκα
Υλικά για 4 μερίδες
- 1 πακέτο συκωτάκια από νωπό βιολογικό κοτόπουλο BIOGRECO
- 2 κουτ. σούπας ψιλοκομμένο κρεμμύδι
- 1 σκελίδα σκόρδο τριμμένο
- ½ φλιτζάνι (125 ml) Μαυροδάφνη
- 2 κουτ. σούπας ξίδι μπαλσάμικο
- 4-5 κλωναράκια φρέσκια ρίγανη
- ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση:
Ξεπλύνετε τα συκωτάκια, στραγγίστε τα, κόψτε τα σε μικρότερα κομμάτια και αλατοπιπερώστε τα. Βάλτε σε ένα τηγάνι 3-4 κουταλιές ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο για 2-3 λεπτά. Προσθέστε τα συκωτάκια και σοτάρετε τα για 7 – 8 λεπτά. Σβήστε με την μαυροδάφνη, προσθέστε το ξίδι μπαλσάμικο και αφήστε τα για 20 λεπτά σε μέτρια φωτιά. Ρίξτε την φρέσκια ρίγανη, ανακατέψτε και σερβίρετε.