Συκωτάκια κοτόπουλου με Μαυροδάφνη και φρέσκια ρίγανη

Αρχική / Συκωτάκια κοτόπουλου με Μαυροδάφνη και φρέσκια ρίγανη

από το Chef Βαγγέλη Δρίσκα

driskas

Υλικά για 4 μερίδες

  • 1 πακέτο συκωτάκια από νωπό βιολογικό κοτόπουλο BIOGRECO
  • 2 κουτ. σούπας ψιλοκομμένο κρεμμύδι
  • 1 σκελίδα σκόρδο τριμμένο
  • ½ φλιτζάνι (125 ml) Μαυροδάφνη
  • 2 κουτ. σούπας ξίδι μπαλσάμικο
  • 4-5 κλωναράκια φρέσκια ρίγανη
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι

 

Εκτέλεση:

Ξεπλύνετε τα συκωτάκια, στραγγίστε τα, κόψτε τα σε μικρότερα κομμάτια και αλατοπιπερώστε τα. Βάλτε σε ένα τηγάνι 3-4 κουταλιές ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο για 2-3 λεπτά. Προσθέστε τα συκωτάκια και σοτάρετε τα για 7 – 8 λεπτά. Σβήστε με την μαυροδάφνη, προσθέστε το ξίδι μπαλσάμικο και αφήστε τα για 20 λεπτά σε μέτρια φωτιά. Ρίξτε την φρέσκια ρίγανη, ανακατέψτε και σερβίρετε.