Ψητό κοτόπουλο με σάλτσα μπάρμπεκιου
από το Chef Βαγγέλη Δρίσκα
Υλικά για 2 μερίδες
- μισό νωπό βιολογικό κοτόπουλο BIOGRECO
- 2 κουτ. του γλυκού αλάτι
- 1 κουτ. της σούπας μαύρη ζάχαρη
- 1 κουτ. της σούπας μουστάρδα σκόνη
- 1 κουτ. της σούπας γλυκιά πάπρικα
- 1 φλιτζάνι έτοιμη σάλτσα μπάρμπεκιου
- αλουμινόχαρτο
Εκτέλεση:
Ανακατέψτε σε ένα μπολ το αλάτι, τη ζάχαρη, τη μουστάρδα και την πάπρικα. Πασπαλίστε με το μείγμα το κοτόπουλο, ανακατέψτε για να καλυφθεί από το μείγμα και βάλτε το στο ταψί. Σκεπάστε με αλουμινόχαρτο και ψήστε στους 170ο Cγια 1 ½ ώρα. Ξεσκεπάστε και αλείψτε το κοτόπουλο με την σάλτσα μπάρμπεκιου. Ανεβάστε την θερμοκρασία στους 220ο Cκαι ψήστε το για 10 λεπτά ακόμη.