Ψητό κοτόπουλο με φρέσκα μυρωδικά και πάπρικα
από το Chef Βαγγέλη Δρίσκα
Υλικά για 1 κοτόπουλο
- 1 ολόκληρο νωπό βιολογικό κοτόπουλο BIOGRECO
- 1 κουτ. της σούπας μουστάρδα
- ξύσμα από 1 λεμόνι
- 3-4 σκελίδες τριμμένο σκόρδο
- 3 κουτ. της σούπας ανάμεικτα ψιλοκομμένα μυρωδικά (δεντρολίβανο, ρίγανη, θυμάρι)
- 1 κουτ. του γλυκού γλυκιά πάπρικα
- ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι
- αλουμινόχαρτο
Εκτέλεση:
Ανακατέψτε 4 κουταλιές ελαιόλαδο με την μουστάρδα, το ξύσμα του λεμονιού, το σκόρδο, τα μυρωδικά, αλάτι και πιπέρι. Απλώστε το μείγμα με το χέρι σας ανάμεσα στην πέτσα και στο κρέας (ξεκινώντας από την κοιλιά ή από τον λαιμό). Βάλτε στο ταψί το κοτόπουλο. Ρίξτε λίγο ελαιόλαδο και 1 φλιτζάνι νερό, σκεπάστε το με αλουμινόχαρτο και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170ο C για 1 ½ ώρα. Ξεσκεπάστε το, ανακατέψτε 2 κουταλιές ελαιόλαδο με την πάπρικα και αλείψτε το με αυτό το μείγμα. Ανεβάστε την θερμοκρασία στους 200ο C και αφήστε το να ψηθεί για 15 λεπτά ακόμη.
Tip
Για να γίνει το κρέας του κοτόπουλου ακόμη πιο τρυφερό, μαρινάρετε το σε μείγμα από νερό, αλάτι και ζάχαρη. Βάλτε σε ένα μεγάλο σκεύος 4 λίτρα νερό, μισό φλιτζάνι αλάτι και 1 φλιτζάνι ζάχαρη και ανακατέψτε. Αφήστε το κοτόπουλο μέσα στο υγρό μείγμα για 12 ώρες στο ψυγείο. Στραγγίστε το και στη συνέχεια μαγειρέψτε το σύμφωνα με την συνταγή και θα απολαύσετε ένα υπέροχο, ζουμερό ψητό κοτόπουλο.