Κοτόπουλο με σάλτσα λιαστής ντομάτας και χοντρά μακαρόνια
από το Chef Βαγγέλη Δρίσκα
Υλικά για 4 μερίδες
- 4 μπουτάκια νωπού βιολογικού κοτόπουλου BIOGRECO
- 1 πακέτο χοντρά μακαρόνια
- 2 ξερά κρεμμύδια τριμμένα
- 2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο
- ½ φλιτζάνι (125 ml) λευκό κρασί
- 500 γρ. ώριμες ντομάτες τριμμένες
- 1 κουτ. της σούπας πελτέ ντομάτας
- 2 κουτ. γλυκού ξερό βασιλικό
- 2 κουτ. γλυκού ξερό θυμάρι
- 1 κουτ. σούπας ζάχαρη
- 10 λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες
- ελαιόλαδο
- αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση:
Αλατοπιπερώστε τα μπουτάκια του κοτόπουλου και σοτάρετε τα σε ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο. Όταν ροδίσουν, προσθέστε τα κρεμμύδια και το σκόρδο. Αφήστε τα για 4-5 λεπτά σε μέτρια φωτιά και σβήστε με το κρασί. Ανακατέψτε, αφήστε για λίγα λεπτά μέχρι να εξατμιστεί το κρασί και προσθέστε τις τριμμένες ντομάτες, τον πελτέ ντομάτας, τις λιαστές ντομάτες, το θυμάρι, τον βασιλικό, την ζάχαρη, αλάτι και πιπέρι. Προσθέστε ½ λίτρο ζεστό νερό και μαγειρέψτε το φαγητό σε χαμηλή φωτιά για 1 ώρα.
Βράστε σε αλατισμένο νερό τα μακαρόνια σύμφωνα με τον χρόνο που αναγράφεται στη συσκευασία και στραγγίστε τα.
Σερβίρετε τα ζυμαρικά με την σάλτσα και το μπουτάκια του κοτόπουλου.